Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Děti vždy měly co říct. Například se vyslovily pro popravu Milady Horákové. Báječné a skvělé časy se nám vrací. Buďme pyšní na tak uvědomělou mládež!

historie1950.dejepis21.cz/lib/a_rezoluce/index.html

0 0
možnosti
OU

Což udělali i lidé dospělí- a teď raďte, kdo k čemu, a na základě čeho má právo se vyjadřovat.

0 0
možnosti
MK

Rv Celé to Vaše povídání, pane Poláku, má zásadní chybu. Kdyby se akce konala mimo dobu výuky, bylo by méně námitek - samozřejmě by pak byla účast o poznání menší. S tím stojí za zvážení, když k takové politické akci musel dát ředitel souhlas, zda nebyl porušen školský zákon v bodě o apolitičnosti školského prostředí.

Znamená to, že když studenti požádají o přerušení výuky z důvodů účasti na akci některé politické strany nebo nějakého hnutí, bude jim stejně vyhověno??!!!

3 1
možnosti
MS

U těch zletilých studentů v tom nevidím problém, ale u těch nezletilých. Já osobně bych jako zákonný zástupce souhlas nedal a kdybych byl ředitel tak bych nedal svolení u nezletilých. Není to kvůli bránění v občanském postoji, ale jednoduchém uvědomění rizik. Přemýšlel někdo proč ředitel gymnázia, kde byla 12 ti letá Viki, dělal válečnou poradu před konáním akce, kde s učiteli rokovali jestli tam mají jít i nezletilí? Prosté uvědomění rizik akce, kde je natlačeno 100 a více dětí!

Takže velice pohodlně vyčůraně požádal rodiče o souhlas, právě kvůli strachu, kdyby se něco stalo. Pak by učitelé jednoduše řekli, souhlasili jste, my nic my muzikanti. Nic jiného ten souhlas rodičů není - alibismus a přehození odpovědnosti.

Jak byl zajištěn dozor nezletilých na ulici? Na ulici neplatí ani školní řád, ani školní zákon - tedy žádná odpovědnost učitele. Takže ti učitelé, kteří nemají rádi Babiše sice šli ven, ale kdyby se opět něco stalo, tak by zase platil stejný scénář. Souhlasili jste, my nic my muzikanti.

Místo toho se mladší žáci mohli naučit trpělivosti, protože výuka trpělivosti je také výuka.

2 0
možnosti
JP

Snad už nebudeme diskutovat i o tom, zda může někdo veřejně vyjádřit svůj názor? Především za to jsme přece bojovali v roce 1989. Nějak se bohužel vrací doba dávno minulá - tehdy jsme byli pomýlení, dnes jsou zmanipulovaní, nerozumí tomu, nerespektují výsledky voleb apod. - ale veřejné a svobodné vyjádření názoru - svoboda slova,shromažďovací - je snad (zatím) zaručeno ústavou.

1 0
možnosti
AK

Ale to ani omylem - to by si nikdo nedovolil - diskutovat o tom, zda někdo může svobodně vyjádřit svůj názor.

A že by se policista na demonstrující i jen křivě podíval? To by riskoval kariéru nebo i podmíněný nebo nepodmíněný trest.

Takže jsou jen tací, které tohle projevení názoru neeuforizuje a jiní, kteří jsou tím nadšeni.

Každé počínání by ale mělo mít nějaký smysl. Takže jistě i toto počínání.

A v tomto případě se jedná o co? Jít si zařvat na náměstí zdarma, místo jít si zařvat na fotbal, kde musím platit vstupné?

Asi ne, že?

Takže odvolání z funkcí politiků, kteří získali řádově víc voličů, než kolik lidí teď svobodně projevovalo ten názor.

Třeba tak časem dospějeme k tomu, že volby zrušíme a kdo hlasitěji zařve na náměstí, bude vládnout...

3 0
možnosti
NM

...tak trochu logiky! určitě mi dáte za pravdu,že toto není v ranku vítěze voleb..a kdo nám zbývá?? no přeci poražení a kdo to je? na to si odpovězte sám!!!!

5 3
možnosti
AK

Co se týče referenda (například o setrvání v EU), jsme manipulovatelní, nejsme na to dost vzdělaní ani dost informovaní, abychom rozhodli "správně". Od roku 2003 jsme asi zhloupli...

Ale na náměstí chodí zřejmě jen ti, kteří nejsou manipulovatelní ani náhodou, mají nejvíc informací ze všech a co se vzdělání týče, mají za sebou minimálně rigorózní zkoušku, pokud ne doktorát.

A tak je třeba se řídit jejich názory a ne výsledky voleb, že?

3 1
možnosti
JL

Pane Kounovsky. Vase tvrzeni o mem vzdelani, o mem zmanipulovani a zblbnuti si prosim nechte pro sebe. Kdyz neumite diskutovat, tak se do toho nedavejte. At nenarazite. Preneseno na cely narod, jen takovy jako jste vy, dokazi lhat a zesmesnovat sve spoluobcany. Proste, ukazkova inteligence.

1 0
možnosti
MC

Až tu levici uchopí a plnou parou ovládne ANO, ČSSD, KSČM a SPD tak se teprve uvidí, kdo to s občany opravdu myslí vážně a přijde do ulic, když tu totalitu dokáží Češi navolit do parlamentu.

2 1
možnosti
SN

:-).......Vážený pane ! Viděl jste to video, jak tam 3 dvanáctiletá děcka deklamují text, že nesnáší presidenta a že Babiš musí odstoupit. President, že nectí ducha ústavy! Tak to jsou opravdu mimořádně aktivní, nechci psát aktivistická děcka. A v pozadí se směje jejich učitel! Opravdu "spontánní" stávka. A v jedenácti městech. Jste akademicky vzdělán a opravdu tomu věříte? !!!!!!

13 4
možnosti
Foto

Karma ... konečně i něco normálního a pravdivého, děkuji za článek:-)R^

9 6
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4119x
lékař, který se v práci nakazil tuberkulózou, ale už je zase zdráv

Seznam rubrik